Uslovi za ulazak u Grčku

09:52 27. 04. 2021. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je danas da je srpskim državljanima do 14. maja omogućen ulazak u Grčku sa negativnim PCR testom, ne starijim od 72 sata ili potvrdom o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana od dana ulaska u Grčku, a deca do pet godina ne moraju da poseduju negativan PCR test.

Ukoliko epidemiološka situacija u Grčkoj bude povoljnija, Ministarstvo očekuje da će u pogledu vrste testova i u pogledu starosne granice za decu biti uvedene olakšice nakon 14. maja, budući da turistička putovanja u Grčku najviše planiraju porodice sa malom decom za koju nije omogućena vakcinacija, te bi obaveza njihovog PCR testiranja predstavljala dodatno finansijsko opterećenje.

Takođe, putnici su u obavezi da najmanje 24 sata pre ulaska u Grčku popune PLF obrazac prijave koji mogu pronaći na sajtu https://travel.gov.gr/#/ i prezentuju ga pri ulasku u Grčku. U slučaju porodičnog putovanja, potrebno je popuniti jedan PLF formular za celu porodicu. (kraj) vbr/dj

Share: