Vakcinisati bar još milion!

00:56 04. 05. 2021. FoNet | Velimir Ilić, Anđelija Stojković

BEOGRAD - Direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je tokom obilaska Instituta sa delegacijom Evropske unije (EU) da je obe doze vakcine u Srbiji primilo oko milion i po ljudi, i da je potrebno da se vakciniše bar još milion.

Ona je evropskom komesaru za proširenje i susedsku politiku Oliveru Varheljiju rekla da je plan da se odlazi u udaljena mesta i u radne kolektive i da se otvore punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

Evropski komesar za proširenje i susedske odnose Oliver Varhelji izjavio je da je sada glavno pitanje kada mogu da se vakcinišem i da će u naredne dve nedelje Evropska unija doneti 651 000 vakcina za ceo region.Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović podsetila je da je Srbija pokazala humanost, solidarnost, čovečnost i saradnju, da je tokom razgovora o vakcinama koje sada stižu na Zapadni Balkan tražila da kao najveća zemlja dobije proporcionalno najviše vakcina, ali da je imala razumevanje da dobije manje vakcina, jer su one prvenstveno namenjene vakcinaciji zdravstvenih radika, a da u regionu ima mnogo nevakcinisanih radnika u zdravstvu. (kraj) vip/and/nm

Share: