Tužilaštvo demantuje Tepić

01:28 15. 05. 2021. FoNet

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Kraljevu demantovalo je navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da su joj u tom tužilaštvu data "maksimalna obećanja" da će predmet u vezi predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, objavila je Radio-televizija Srbije.

U tužilaštvu je obavljen razgovor sa Marinikom Tepić radi davanja dodatnih obaveštenja u odnosu na izjavu koju je ranije dala u Policijskoj upravi u Jagodini, navedeno je u saopštenju.

"Tom prilikom, a tokom obavljanja razgovora, nije bilo razgovora na temu prebacivanja nadležnosti na drugo javno tužilaštvo, pa samim tim ni na Tužilaštvo za organizovani kriminal", ističe tužilaštvo.

Postupajući zamenik javnog tužioca je sačinio službenu belešku o razgovoru obavljenom sa Marinikom Tepić i ni u jednom trenutku tokom razgovora nije davao izjave vezane za promenu nadležnosti ovog tužilaštva.

Podseća se da je tužilaštvo dostavilo Ministarstvu unutrašnjih poslova zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navoda da je u Jagodini došlo do posredovanja u vršenju prostitucije od strane lica zaposlenih u gradskoj upravi Grada Jagodine, te da je do sada MUP obavio razgovore "sa 22 lica, na navedene okolnosti".

U tom sklopu je ispitana i Marinika Tepić. (kraj) dep

Share: