Nezapamćena praksa

15:15 25. 05. 2021. FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Vrh aktuelnog rukovodstva Udruženja novinara Srbije (UNS) sproveo je nezapamćenu praksu kolektivnog učlanjivanja čitavih redakcija pred izbornu skupštinu zakazanu za 29. maj. To je ocenio deo Uprave UNS-a.

Oni pitaju šta se to tako drastično promenilo u UNS-u, pa se od početka godine za članstvo prijavilo oko 500 ljudi, a samo u aprilu i maju stiglo je gotovo 400 prijava, uz ocenu da se toliko medijskih radnika ne prijavi u UNS za dve, pa ni tri godine.

"Drugog objašnjenja nema – reč je o makijevalističkom pristupu u službi pobede sadašnjeg predsednika Vladimira Radomirovića", uveren je deo uprave UNS-a, od kojih je devetoro potpisalo današnje saopštenje, uz ocenu da se radi o "izbornoj kampanji nalik političkoj borbi za vlast", i to u novinarskom udruženju koje mora da ostane iznad svake politike.

Saopštenje su potpisali potpredsednik UNS-a i član Uprave Budimir Ničić, kao i članovi Uprave Slobodan Ćirić, Jelena Petković, Jovanka Stanojević, Olivera Milošević, Zorica Đoković, Edib Honić, Novka Ilić i Dragoljub Janojlić. (kraj) is/mr/nm

Share: