Intenzivno za slobodu medija

20:46 08. 07. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je od usvajanja Strategije razvoja sistema javnog informisanja za period od 2020-2025 godine intezivno radilo na unapređivanju slobode izražavanja i slobode medija, bezbednosti i zaštiti novinara, medijskom pluralizmu, medijskoj pismenosti građana i na povećanju objektivnosti medijskih sadržaja.

Kako se navodi, u okviru realizacije Akcionog plana Ministarstvo se posebno angažovalo na usklađivanju sa pravnim okvirom EU i na obavljanje svih priprema kako bi se izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i medijima usvojile u četvrtom kvartalu ove godine, ali i na poboljšanju administrativnog, institucionalnog i kadrovskog kapaciteta, kao i na okončanju procesa privatizacije medija.

Ističe se da je Ministarstvo kulture i informisanja za kratko vreme uspelo i da mapira oblasti u kojima nedostaju istraživanja, da da doprinos jačanju medijske pismenosti kroz obrazovne radionice i izradi priručnika za medijsku pismenost za javnu upravu. (kraj) is/dpv

Share: