Nevreme širom Srbije

23:58 15. 07. 2021. FoNet

BEOGRAD - Jako nevreme, grad, vetar i grmljavina pogodili su večeras Niš, okolinu Pirota, Vladičin Han, Kruševac, Ćupriju, delovi Smedereva ostali su bez struje, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje na jak pljusak, grmljavinu, grad i kratkotrajno jak vetar u Sremskom i Srednje-banatskom okrugu.

RHMZ je u upozorenju naveo da se za kratak vremenski period očekuju jaki pljuskovi od oko 15 milimetara, posebno u Čenti.

Prema podacima Meteorološke stanice u Nišu, za dvadesetak minuta palo 7,5 litara kiše po kvadratnom metru, objavila je Radio-televizija Srbije (RTS), navodeći da se mnogi građani žale da im je grad veličine oraha oštetio automobile.Nevreme praćeno gradom i olujnim vetrom pogodilo je okolinu Pirota, a istočni krak Koridora 10, auto-put ka Pirotu i Dimitrovgradu bio je poplavljen i vozila nisu mogla da se kreću. Pljusak je bio toliko jak da su se vozači parkirali u zaustavnoj traci i sačekali da prođe nepogoda. 

U ćuprijskoj opštini tokom popodneva jaka niša i grad padali su u više navrata, a u centru grada krupniji grad oštetio je automobile, prenosi RTS tvrdnje građana. Slabije nevreme obuhvatilo je opštinu Paraćin, u Jagodini su pojačan vetar i jak pljusak trajali dvadesetak minuta. 

Snažno nevreme i grad veličine lešnika pogodilo je Smederevo sa okolnim i za nešto više od deset minuta "pričinilo je veću materijalnu štetu u gradu". Stradalo je nekoliko izloga, oboreno drveće, otpadali limeni delovi krovova, dok su pojedini delovi grada ostali bez električne energije. Policija reguliše saobraćaj, a vatrogasne ekipe uklanjaju stabla i limove. Poplavljeno je, uz ostalo, dopisništvo RTS.

Nevreme praćeno gradom pogodilo je Smederevsku Palanku, gde je oluja prevrtala kontejnere, ograde, a izvesno vreme nije bilo struje.

Nešto iza ponoći RHMZ je izdao novo upozorenje za šire područje Beograda, Vojvodinu, zapadnu i jugoistočnu Srbiju, na kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. (kraj) dep

Share: