Klizav teren za Vučića

14:14 24. 07. 2021. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da se nalazi na klizavom terenu što se tiče životne sredine, jer je to poslednje što nam je ostalo, izjavio je danas aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta u Beogradu tokom performansa “Rio Tinto – Marš sa Drine”, organizovanog protiv eksploatacije litijuma na području Jadra.

Cela Srbija prati šta se dešava sa kompanijom Rio Tinto i imaće kolone vozila na Drini ako se bude pojavila njihova mehanizacija, a to su viđali na Staroj planini, poručio je Jovanović, uz konstataciju: Imaju po Srbiji opštu pobunu. 

Mi nismo kolonija i ne možeš da se dogovaraš sa bilo kim – da li je Kinez, Amerikanac ili Rus, da radiš to što si naumio pod izgovorom da bez toga nećemo moći da živimo i da nećemo moći da idemo na Mars i Mesec bez litijuma. Polako sa tim litijumom, sa našim prirodnim resursima, naglasio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, mesto Gornje Nedeljice pored Loznice "liči na Vukovar 1992. godine". 

Polovina kuća u Nedeljicama je srušena. To su ljudi koji su prodali kuće i Rio Tinto im je rekao da ih poruše, da bi uterali strah ostalima, naveo je Jovanović, tvrdeći da je strah na strani vlasti. (kraj) vip/drp/dpv

Share: