Preminuo Novica Negovanović

13:32 09. 08. 2021. FoNet | Dejan Jeremić

BEOGRAD - Poznati kompozitor i harmonikaš Novica Negovanović, preminuo je jutros u kovid bolnici u Kruševcu u 76. godini, preneo je N1.

Novica Negovanović rođen je 1945. godine u Adranima kod Kraljeva, odrastao je u muzičkoj porodici, otac i stric svirali su harmoniku i od tada počinje njegovo interesovanje za taj instrument.

Već u prvom razredu osnovne škole,imao je prvi nastu, a sa stricem i ocem svirao je na mnogim veseljima.

Na društvenim mrežama, jedan od kolega Aleksandar Sofronijević napisao je:.

„Jutros rano smo izgubili velikana srpske harmonike, pesme, kolegu, druga, brata ali i oca i našeg deku, čika Novicu Negovanovića. Duša me boli dok ovo pišem, ne želim da verujem da te nema više. Odmori dušu, dobri moj Nole, neka ti je večna slava i putuj sa anđelima. Volimo te, slušamo, pominjemo i sviramo zauvek dok nas ima“, poručio je Sofronijević.

Negovanovć je bio autor i izvođač pesama "Jedna reka u mom kraju", "Kada umoran budem pao", "Teče reka, teče Gruža", "Selo moje kraj Morave", "Imam oči neposlušne" i mnogih drugih…

Radio kao glavni muzički urednik u Produkciji gramofonskih ploča i muzičkih kaseta „Jugodisk“ u Beogradu.

Od 1989. do 2003. godine živeo je i radio u Americi. U svojoj dugogodišnjoj karijeri učestvovao je na mnogim festivalima, turnejama, koncertima i humanitarnim koncertima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. (kraj) dj

Share: