Preminuo Milan Lane Gutović

18:57 25. 08. 2021. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U Beogradu je danas, na Vojnomedicinskoj akademiji, u 75. godini preminuo naš poznati glumac Milan Lane Gutović, preneli su beogradski mediji.

Gutović je Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu završio je 1967. godine, a prvi angažman je dobio u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu postaje 2006. godine, a penzionisan je krajem 2011.

Igrao je u predstavama "Protekcija", "Kad su cvetale tikve", "Buba u uhu", "Ruženje naroda u dva dela" "Za kim zvono zvoni", "Pučina", "Kolubarska bitka", "Valjevska bolnica", "Narodni poslanik", "Otelo", "Putujuće pozorište Šopalović", "Rodoljupci", "Lažni car Šćepan Mali", "Gagarinov put", "Ko se boji Virdžinije Vulf", "Večera budala", "Šuplji kamen" i mnogim drugim.

Filmsku karijeru počeo je 1968. godine u filmu Radoša Novakovića "Bekstva", nakon koje je usledio bogati kinematografski opus. Prvu glavnu ulogu igra 1979. u filmu Miće Miloševića "Drugarčine", koji ga je angažovao i 1981. za film "Laf u srcu", čiji su scenario pisali Siniša Pavić i Ljiljana Pavić, gde se epizodno pojavio kao Srećko Šojić. (kraj) is/dpv

Share: