Sprečite sukobe!

16:32 29. 11. 2021. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Organizacija "Ekološki ustanak" dala je predsedniku Srbije Aleksandaru Vučiću rok do petka, 3. decembra, da povuče Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakon o eksproprijaciji, odnosno poništi ih, i upozorio da će, ukoliko to ne učini, u subotu Srbija "stati".

"Gospodine predsedniče Republike Srbije, pozivamo vas da učinite sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe", navodi se u otvorenom pismu "Ekološkog ustanka".

Ekološki ustanak pita Vučića i da li je svestan da mu po usvajanju tih zakona predstoje ne samo blokade puteva, već opšta pobuna građana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde prouzrokovane njegovom autokratskom i bahatom vlašću.

"Da li ste svesni da ćete Vi i Vaši saradnici odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba
upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša? Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Srbiji uspostavi vladavina prava kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu?", navodi se u otvorenom pismu "Ekološkog ustanka". (kraj) dar/lč/nm

Share: