Drugačiji od drugih

16:15 30. 11. 2021. FoNet

BEOGRAD - Na devetom medijskom konkursu SKGO „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, nagrađeno je sedmoro novinara lokalnih medija u Srbiji.

Nagrađeni su Predrag Todorović (TV Centar Svilajnac), sa prilogom “Bez kulture nema nas”, Katarina Baletić (Nova ekonomija), sa prilogom “Nećete me pomeriti”, Valentina Simić (TV Zona plus), sa prilogom “Sekundarni život”, Milica Milojević Kostić (Medijski istraživački centar, Niš), sa prilogom “Nije uspeh nastup u Londonu, već svaka devojčica koja se izbori za sebe”, Irena Lazarević (TV Pi kanal, Pirot), sa prilogom “LPA za decu”, Slavica Gligorović (RTS), sa prilogom “Crna voda u Čukaričkom rukavcu…” i Tatjana Dimitrić Mijailović (RTS), sa prilogom “Šabački grafički centar – šansa za posao osobama sa invaliditetom”

U konkurenciji za nagrade bilo je 53 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Olivera Petrović Stojančić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Teme ovogodišnjeg konkursa bile su EU integracije, zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, kао i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou, a njegovim raspisivanjem,

SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. 

Konkurs je bio otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2021. godine, a organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“,  koji finansira Vlada Švedske.

Zamenik generalnog sekretara SKGO Nikola Tarbuk, rekao je da organizacija pokušava da promoviše teme važne za lokalne samouprave u medijima i podigne vidljivost lokalne samouprave kao grane vlasti koja je najbliža građanima.

"Za nas je bilo važno da taj nivo vlasti medijski osvetlimo, da dobijemo medijske priloge koji pozitivno, ali i na kritičan način razmatraju rad lokalnih samouprava", rekao je Tarbuk. (kraj) dep

Share: