Bokan poziva na linč Rumuna

12:09 01. 12. 2021. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Grupa od desetak nevladinih organizacija rumunske nacionalne manjine i osam članova Nacionalnog saveta Rumuna zatražila je danas od predsednika i premijerke Srbije da javno osude izjavu reditelja Dragoslava Bokana televiziji Pink da su pripadnici tog naroda neprijatelji države i zatražili da se protiv njega pokrene krivični postupak.

U zajedničkom saopštenju, koje je na konferenciji za novinare u Beogradu pročitao član Nacionalnog saveta Rumuna u Srbiji Danijel Petrović, ističe se da su oni šokirani što je njihovu sunarodnicu Mariniku Tepić Bokan proglasio za nacionalnog neprijatelja, koji mrzi Srbiju i srpski narod, kao i njegovom netrpeljivošću prema toj nacionalnoj manjini.

Nakon svega, da li Rumuni i dalje treba da veruju da je Srbija i država svih građana koji u njoj živer. Da li ta država jamči zaštitu nacionalnim manjinama radi ostvarivanja potpune ravnopravnosti i očuvanja njihovog identiteta, jer ono što TV Pink emituje, to je poziv na linč i satanizaciju Rumuna, upozorava se u saopštenju. (kraj) dar/dal/dj

Share: