Osuđen Vučićević

13:46 03. 12. 2021. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu potvrdio je presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu kojom je Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik lista "Informer", osuđen za krivično delo uvrede na štetu nekadašnjeg direktora N1 Jugoslava Ćosića, saopštila je danas Advokatska kancelarija Tomanović.

Sud je naglasio da uvredljive tvrdnje Vučićevića, da je Jugoslav Ćosić "šiptarski plaćenik", "sluga mafijaško-tajkunske hobotnice" i da "obavlja prljave poslove u Srbiji za krvav keš", nisu date u obavljanju novinarskog poziva, već predstavljaju direktno obraćanje Jugoslavu Ćosiću na privatnom nalogu Vučićevića, i da je reč o uvredama iznetim "sa direktnim umišljajem i u nameri omalovažavanja", navodi se u saopštenju.

Tom presudom je, kako se navodi, postala pravnosnažna Vučićevićeva krivična osuda zbog izvršenja krivičnog dela uvrede, pa će glavni i odgovorni urednik lista "Informer" Dragan Vučićević "biti dužan da uplati novčanu kaznu u budžet Republike Srbije u iznosu od 200.000,00 dinara". (kraj) vip/dj

Share: