Podrška nije nagrada

13:43 06. 12. 2021. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Pod parolom "Podrška nije nagrada", Udruženje studenata sa hendikepom se bori da lokalne samouprave uvedu inkluzivne politike u svoje konkurse za učeničke i studentske stipendije, jer nije u pitanju nagrada njihovih uspeha, već podrška i korak ka njihovom ravnopravnijem položaju u zajednici, rekla je danas portparolka Udruženja Katarina Kel.

Ona je na konferenciji za novinare, u okviru projekta koji su podržali Evropska unija i Beogradska otvorena škola, poručila da je značajno omogućiti stipendiranje studenata sa hendikepom bez obzira na prosek ocena, jer oni imaju mnogo veće finansijske izdatke, zato što se teže kreću, pa moraju da koriste taksi i drugi prevoz, kao i da finansiraju terapiju, koja često nije u potpunosti finansijski pokrivena zdravstvenih osiguranjem.

Izvršni direktor Udruženja studenata sa hendikepom Milan Janković, predstavljajući rezultate istraživanja koje je sprovela Grupa za analizu javnih politika, rekao je da je od 145 jedinica lokalne samouprave kojima je poslat upitnik 85 odsto odgovorilo u roku od 15 dana, dok 20 jedinica nije odgovorilo odmah. (kraj) vbr/kt/dj

Share: