Holističko obrazovanje

18:25 16. 12. 2021. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Tradicionalno novogodišnje takmičenje u karateu danas je, u organizaciji karate kluba Diplomatik i Britanske internacionalne škole iz Beograda, okupilo više od 120 devojčica i dečaka.

Učesnici koji su članovi kluba Diplomatik, uglavnom učenici internacionalnih škola, takmičili su se u katasu i sportskoj borbi, a početnici u karate tehnici.

U novogodišnjem duhu, takmičenje je imalo prijateljski karakter, pa su svim učesnicima podeljene medalje i paketići koje su obezbedili privrednici.

Direktorka nastave Britanske internacionalne škole Aleksandra Keserović izjavila je FoNetu da je srećna što je škola domaćin takvog takmičenja značajnog, ne samo zbog razvoja fizičkih veština, već i holizma, koji Britanska internacionalna škola neguje u obrazovanju svojih učenika.  

Ona je istakla da su sportske aktivnosti deo kojem se posvećuje posebna pažnja, jer je glavni cilj škole zdravlje dece.

Prema njenim rečima, velika prednost internacionalnog obrazovanja je to što deca od najranije dobi uče kako da uče, što im kasnije olakšava dalji proces školovanja, ali i pristup životu uopšte.

Kako je objasnila, na takmičenju su učestvovala deca iz različitih krajeva sveta, među kojima ima Grka, Italijana, Austrijanaca i Britanaca.

Takmičenje je održano u novom kampusu Britanske internacionalne škole, u izuzetno opremljenoj fiskulturnoj sali, uz prisustvo gostiju, predstavnika diplomatskog kora i zvaničnika opštine Savski venac. (kraj) zvs/kt

Share: