Na odluku suda, žalba

08:32 14. 01. 2022. FoNet | Milica Rilak

MELBURN - Odluka australijskog ministra za imigraciju Aleksa Hoka o poništavanju vize teniskom asu Novaku Đokoviću ne znači da on mora da odustane od učešća na turniru Australijan open, pošto je na tu odluku dozvoljena žalba, a kako javlja australijski portal Ejdž, Đokovićev pravni tim najavio je da će takvu ministrovu odluku odmah "izazvati" pred sudom.

Đokovićevi advokati veruju da bi se saslušanje moglo ubrzati smanjenjem dužine pismenih podnesaka i korišćenjem usmenih dokaza, navodi Ejdž pozivajući se na izvore iz teniserovog pravnog tima.

"Ako slučaj dospe na sud, pravni tim 20-strukog pobednika grend slem turnira se nada da bi stvar mogla da bude saslušana na sudu tokom vikenda i okončana do nedelje, što bi mu omogućilo da igra meč početkom sledeće nedelje", navodi Ejdž, uz napomenu da bi Đokovićev slučaj mogao ponovo da se nađe pred sudijom Federalnog okružnog suda Entonijem Kelijem, koji je poništio otkazivanje vize prvi put, ili pred drugim sudijom tog suda koji je "u pripravnosti". (kraj) dar/mr/dj

Share: