Društvo

Školska godina u novom prostoru

Karići kupili zgradu Megatrenda

28. 07. 2022. 14:03 | FoNet

BEOGRAD - Univerzitet Braća Karić ističe danas u saopštenju da je završio proces pregovaranja i kupio zgradu Univerziteta Megatrend na Novom Beogradu, i dolazeću školsku godinu počinje u novom i uvećanom prostoru

Posle 30 godina uspešnog rada na adresi u ulici Palmira Toljatija 3, Univerzitet Braća Karić, kao prva privatna visokoobrazovna ustanova u našoj zemlji, kupovinom zgrade Univerziteta Megatrend značajno je poboljšao uslove za naučni rad i nastavni proces studija.

Kako se objašnjava u saopštenju, Univerzitet Braća Karić je doneo odluku o značajnom uvećanju prostornih, naučnih i nastavnih kapaciteta, kao bitnog preduslova u razvoju visokog obrazovanja najtraženijih profila mladih stručnajka.

Obezbeđivanje novog i uvećanog prostora proisteklo je iz potrebe za poboljšanjima u procesu studiranja svih nivoa, kao i nastavnih i pratećih kapaciteta.

Studijski programi svih fakulteta Univerziteta Braća Karić, zasnovani su na korišćenju savremenih metodoloških dostignuća studija i primeni najnovijih ICT tehnologija, ističe se u saopštenju.

Prema saopštenju, za tako postavljenu razvojnu viziju neophodno je stalno povećavanje ključnih performansi studiranja, pa je uvećanje postojećeg i kupovina novog nastavnog prostora logična posledica koja omogućava upis više hiljada novih studenata u vremenu koje dolazi.

Kako se najavljuje, Univerzitet Braća Karić će posebnu pažnju posvetiti i povezivanju sa uglednim univerzitetima i fakultetima u Evropi i svetu, uz angažovanje međunarodno priznatih domaćih i stranih profesora. (kraj) def

Share: