Vratiti poverenje za 20 godina

16:54 26. 11. 2022. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Integritet pravosuđa i poverenje građana u rad sudstva i tužilaštva u narednih 20 do 30 godina zavisi upravo od nas, izjavio je danas predsednik Udruženja sudija i tužilaca Srbije Nenad Stefanović na redovnoj godišnjoj Skupštini tog Udruženja.

"Da bismo uspeli da vratimo ugled pravosuđu, fokusirani smo svi na efikasnost, ponesimo i najtežu odgovornost za svoje odluke, nastavimo svi zajedno pre deset godina započetu borbu za bolje pravosudne zakone. Siguran sam da ćemo uspeti u tome. To su naši priorteti i ne smemo dozvoliti da nas skrenu sa tog puta oni koji za neku godinu odlaze u penziju i koji se trenutno svi nalaze u radnim grupama za izradu pravodusnih zakona", istakao je Stefanović.

On je rekao da im je drago što su Udruženje tužilaca Srbije i Društvo sudija Srbije naučili od Udruženja sudija i tužilaca Srbije da se mora komunicirati i sarađivati sa legitimno izabranim predstavnicima državnih organa, Ministarstvom pravde, kako bi se unapredio položaj sudija, tužilaca i pomoćnika. (kraj) dar/lč/dpv

Share: