Otvoren Mejkers lab

16:39 13. 12. 2022. FoNet | Ljiljana Stojanović

LESKOVAC - Grupa za obrazovanje, koja uključuje Nordeus fondaciju, Centar za promociju nauke, Dostignuća mladih i Inicijativu Digitalna Srbija, danas je u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ u Leskovcu otvarila četvrti multidisciplinarni prostor za učenje i razvoj inovacija u Srbiji - Mejkers lab.

Direktor strategije i razvoja Nordeus fondacije Miloš Đuričanin rekao je FoNetu da je ovo važan događaj, zato što završavaju godinu sa otvorenim četvrtim Mejkers labom u Srbiji, a prvim u ovom regionu, dodavši da se naredne godine planira otvaranje još deset ovakvih klubova, od čega bi pet do kraja školske godine, a još pet do kraja godine.

Posle godina sjajnih uspeha koju su đaci ove škole pokazivali i dobre energije kolektiva, koji se zaista istakao, mislimo da je ovo bio logičan nastavak saradnje koji prevashodno škola ima sa "Dostignućima mladih u Srbiji", a prvobitno je zamišljen kao prostor u kojem učeničke kompanije iz ove škole mogu da rade, da ulažu u neke nove proizvode sa kojim mogu da uče o preduzetništvu i da razvijaju neke nove veštine, rekao je Đuričanin. (kraj) is/ljs/dpv

Share: