Zajednička borba za dobro

18:19 23. 03. 2023. BK

BEOGRAD - Biznismen Bogoljub Karić čestitao je svim vernicima muslimanske veroispovesti praznik Ramazan i poželeo da njihova molitva bude od Boga uslišena, na dobrobit svih ljudi.

A vreme ramazansko je toliko blagosloveno da je Poslanik govorio:"Da znate kakve se čari kriju u ramazanu, poželeli biste da traje čitavu godinu."

Poštovanje prema pripadnicima drugih vera uvek smo smatrali svojom kulturom i svojom obavezom, istakao je Karić na svojoj Fejsbuk stranici.

Tako da je naše prijateljstvo i podsećanje na našeg prijatelja muftiju Jusufspahića, jednog predivnog čoveka, punog ljubavi, iskrenosti i mudrosti za nas vrlo dragoceno.

Njegovo poštovanje svih ljudi, želja za bliskom saradnjom zajedništvom sa svim drugim verama je veliki doprinos našoj zemlji, ocenio je Karić.

Prema njegovim rečima, takva prijateljstva su blagoslov i veliki korak ka osvešćenju ljudi, da smo svi na ovom svetu pred Bogom jednaki, bez obzira na veru, rasu ili pripadnost nekom narodu.

Na ovom svetu smo kratko i to vreme moramo da provedemo u ljubavi, zajedničkoj borbi za dobro svih ljudi, naglasio je Karić, koji smatra vrlo značajnim da je ova nedelja u znaku borbe protiv rasizma i rasne diskriminacije.

Kako je ukazao, jedna velika nepravda, vekovima gajena i danas je prisutna, kao velika sramota savremenog društva.

Svojim postupcima, tolerancijom prema svim ljudima, bili oni beli, crni ili žuti, razumevanjem situacije u kojoj se svet nalazi, moramo da budemo primer drugim ljudima i izborimo se za jednakost svih ljudi ove planete, poručio je Karić. (kraj) def

 

Share: