Preti veća inflacija

09:43 10. 04. 2023. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Udruženi sindikati Srbije “Sloga” upozorio je danas da se Srbija sve više suočava sa ozbiljnim ekonomskim problemima, poput prekomernog zaduživanja, korupcije i političke kontrole medija i ocenio da ti problemi dodatno pogoršavaju životni standard, a da zabrinjava što mnogi građani nisu svesni ozbiljnosti situacije i pretnji većom inflacijom.

Deceniju unazad, ekonomija Srbije pogođena je negativnim trendovima poput nekontrolisanog rasta cena prehrambenih proizvoda, uništavanja resursa domaće poljoprivrede i proizvodnje, bogaćenja uvozno-izvozničkog lobija i korupcije. Istovremeno, država se netransparentno zadužuje, posebno u izgradnji infrastrukture koju ne izvode domaća preduzeća i radnici, već stranci, a većina radnika u Srbiji prima plate ispod svakog dostojanstva, naglašava u saopštenju "Sloga".

Premijerka, Ana Brnabić, umesto ekonomijom bavi se medijima i iskrivljuje sliku o stvarnosti, targetirajući novinare čiji su životi i rad zbog toga ugroženi, navode Udruženi sindikati ističući da "gušenje medijskih sloboda onemogućava široko izveštavanje o ovim problemima, sprečavajući narod da bude adekvatno i istinito obavešten o teškoj ekonomskoj situaciji i nesposobnosti njenog kabineta". (kraj) vip/dj

Share: