Pruga do kraja 2024. godine

17:09 19. 05. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Radovi na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica odvijaju se prema predviđenoj dinamici, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je od kineskih kompanija, koje izvode radove na toj deonici, da ubrzaju radove kako bi pruga bila završena do kraja 2024. godine, izjavio je danas direktor Infrastruktura železnica Srbije Nebojša Šurlan.

Šurlan je razgovarao sa direktorom Grupe mađarskih državnih železnica MAV-VOLAN Zoltanom Paferijem o izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta, navodeći da je to zajednički cilj, potreba i interes Srbije i Mađarske.

Na sastanku je bilo reči o tehnologiji izvođenja radova na brzoj pruzi na teritoriji srpskih i mađarskih železnica, praćenju i kontroli izvođenja radova, tehničkim rešenjima i infrastrukturnim mogućnostima za uspostavljanje saobraćaja vozova između Beograda i Budimpešte, primeni sistema bezbednosti i interoperabilnosti, kao i o međunarodnim i nacionalnim železničkim standardima i propisima prilikom izgradnje brze pruge i njenog puštanja u saobraćaj. (kraj) vbr/ivt/mk

 

Share: