Roditeljima ponuđene lokacije

15:30 24. 05. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

SRB-BEOGRAD -  Vlada Srbije ponudila je 13 lokacija na koje mogu da dolaze učenici Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", koji ne žele da se vrate u zgradu škole, saznaje portal N1 i dodaje da su roditelji mejlom obavešteni o mogućim lokacijama, o čemu treba da se izjasne.

Roditelji dece koja ne žele da se vrate u školu treba da se izjasne koje ustanove su im prihvatljive, kako bi Ministarstvo prosvete u petak pripremilo plan aktivnosti za sledeću nedelju za učenike u dostupnim objektima.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević rekao je za N1 da će to telo izabrati lokaciju na kojoj će se nastava odvijati i potom odgovoriti Vladi Srbije, kako bi mogla da pripremi plan realizacije.

Roditeljima je ponuđena lokacija Omladinskog pozorišta DADOV, ustanova kulture Gvarnerijus, Kulturni centar Beograda – Dvorana KCB, galerija Artget, Centar za likovno obrazovanje "Šumatovačka", Dom omladine Beograda, Dečji kulturni centar Beograd, Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Muzej grada Beograda, Pedagoški muzej, Kuća legata, Biblioteka grada Beograda – Ogranak Petar Kočić i Dečje odeljenje Doma sindikata.

Đaci u tim ustanovama kulture neće pohađati nastavu, već će učestvovati u radionicama, družiti se i provoditi vreme kako ne bi bila sama kod kuće. (kraj) is/ivt

Share: