Poljska bolnica na poziv grada

14:16 26. 05. 2023. FoNet | Katarina Tomović - Marko Dragoslavić

BEOGRAD - Crveni krst Beograda postavio je danas poljsku bolnicu za prvu pomoć na Trgu Nikole Pašića, nakon zvaničnog poziva gradske uprave Beograda da pomognu u rasterećivanju ekipa hitne medicinske pomoći, izjavio je FoNetu Bojan Čolić iz pres službe Crvenog krsta Beograda.

On je rekao da je je elektronskom poštom u Crveni krst Beograd stigao zvaničan poziv Grada Beograda kojim su jučerašnja litija povodom gradske slave i današnji mitinig ispred Skupštine Srbije procenjeni kao masovna okupljanja na kojima je od velike važnosti da se pruži dodatna pomoć ekipama hitne medicinske pomoći, ali da za sutrašnji skup takav poziv još nije stigao.

Čolić ne isključuje mogućnost da će poziv iz gradske uprave ili od organizatora subotnjeg skupa stići u toku dana.

"Ako bi se na bilo koji način naglasilo da današnji događaj ima karakter političkog skupa, naša neutralnost je apsolutna - tu smo da sprečimo ljudsku patnju na svaki način i ovo treba apsolutno tretirati kao podršku hitnim medicinskim službama, što apsolutno i jeste", naglasio je Čolić.

On je ukazao da se, za formiranje poljske bolnica, organizator skupa treba da kaže Crvenom krstu na kojoj lokaciji je potrebno i prihvatljivo. (kraj) vip/kt/md/bdr

Share: