Društvo

OTVORENA IZLOŽBA NAJBOLJIH RADOVA SA LIKOVNOG KONKURSA

 „Priroda te zove u avanture nove“

30. 05. 2023. 11:33 | FoNet | Desk

BEOGRAD - U galerijskom prostoru MTS dvorane otvorena je izložba najboljih dečijih radova pristiglih na veliki nacionalni VODAVODA likovni konkurs „Priroda te zove u avanture nove“.

Vredne nagrade dodeljene su malim umetnicima, autorima individualnih i kolektivnih radova.

Nagrade su pažljivo odabrane kako bi se budući naraštaji inspirisali da neguju svoj odnos sa prirodom – od sedmodnevnog boravka na Tari, preuređenja školskog odnosno dvorišta vrtića i interaktivnih tabli za najbolje grupne radove, pa do bicikala, ajpeda sa opremom za crtanje i rolera za pobednike u pojedinačnim kategorijama.

„U svakodnevnom radu sa decom trudim se da ih učim očuvanju prirode. U pripremi pobedničkog rada, koristili smo vez na platnu, podstičući fokus i motoriku kod dece, a čak su i dečaci pokazali veliko interesovanje i spretnost pri upotrebi ove tradicionalne tehnike“, rekla je učiteljica OŠ „Majka Jugovića“ iz Zemuna Anka Dević, čiji su učenici osvojili prvu nagradu u kolektivoj kategoriji.

„Iz načina na koji deca doživljavaju prirodu možemo svi mnogo naučiti. Zato smo se potrudili da javnosti predstavimo ne samo pobedničke, nego i mnoge druge radove, jer verujemo da je svaki od pristiglih radova vredan pažnje i mesta na ovakvoj izložbi. Želimo da svako dete koje je učestvovalo na konkursu bude ponosno na svoj trud i rad“, rekao je osnivač brenda VODAVODA, Vojin Đorđević i istakao da će kompanija kroz različite aktivnosti nastaviti da razvija dečije talente i podstiče ljubav prema prirodi. On je najavio da će kompanija i u budućnosti organizovati likovne avanture za decu.

Tročlani stručni žiri nije imao ni malo lak posao, jer je u konkurenciji od čak 6.000 pristiglih radova trebalo odabrati najbolje. Dr Đorđe Stanojević, slikar, redovni profesor Fakulteta savremenih umetnosti, Tijana Dobrić Gaćić, osnivačica škole Beo Art house i Jelena Ušćebrka Ilić, istoričarka umetnosti i menadžerka ljudskih resursa u kompaniji VODAVODA su se pri ocenjuvanju radova vodili kriterijumima kao što su autentičnost, kreativnost, inovativnost tehnika sa ciljem da prenesu povezanost mališana i prirode.

Likovna izložba otvorena je do 31. maja na prvom spratu nekadašnjeg Doma sindikata, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, a ulaz za sve posetioce je besplatan. (kraj) dep/dj

Share: