Niko nije očekivao kraj škole

22:51 20. 06. 2023. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD -  Profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Aleksandar Baucal izjavio je večeras da niko nije očekivao odluku da se školska godina završi 6. juna, dve nedelje ranije od planiranog, ali da se niko nije ni iznenadio, jer je "to bio samo jedan korak u kontinuitetu".

Tokom pandemije virusa korona u Srbiji su na isti način donošene odluke. Neko je odlučivao da se kupe respiratori, pravnik je objašnjavao lekarima kako se koriste, neko je donosio medicinske i epidemiološke odluke kao političke, rekao je Baucal na tribini "Ko nam je (u)skratio školu?", održanu na Filozofskom fakultetu u okviru ciklusa "Nije filozofski ćutati".

Baucal je izjavio da ne bi trebalo da iznenadi sadržaj odluke donete posle masovnog ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ni način kako je doneta, uz ocenu da je u Srbiji obrazovanje obezvređeno.

Profesor građanskog vaspitanja u Saobraćajno-tehničkoj školi u Zemunu Tatjana Matijaš ocenila je da nije bio fer način kako je doneta odluka i nastavnici i učenici o tome obavešteni. (kraj) drp/lč/bdr

Share: