Sumnjiva raspodela novca

18:48 30. 06. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministarstvo za brigu o porodici planira da 215 miliona dinara javnog novca ponovo usmeri na račune sumnjivih organizacija, čime bi nastavilo svoju višegodišnju praksu dodeljivanja višemilionskih iznosa udruženjima koja nemaju nikakve reference, saopštile su danas Građanske inicijative.

Kako se navodi u saopštenju, preliminarna analiza rezultata prethodnih konkursa, objavljenih 22. juna, pokazuje da čak trećina organizacija kojima je dodeljen novac nije ni na koji način vidljiva u javnosti, jer nemaju ni internet stranice, ni naloge na društvenim mrežama, pa je nemoguće utvrditi bilo kakav trag o njihovom dosadašnjem radu i rezultatima.

Ono što naročito zabrinjava, dodaje se, je opravdana sumnja u povezanost tih organizacija sa državnim službenicima, pa je, primera radi, doskorašnji zakonski zastupnik Nacionalne fondacije za porodična pitanja i demografiju, za koju je na ovom konkursu predviđeno da dobije jedan od najvećih iznosa od 10 miliona dinara, sadašnji državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović. (kraj) is/mk

Share: