Poseban odnos čuvara tradicije

19:12 03. 07. 2023. FoNet | Boris Drenča

BEOGRAD - Porodica Karić je u saopštenju povodom smrti Đorđa Mihailovića, čuvara vojničkog groblja u Zejtinliku, ocenila da je Mihailović bio „sinonim jednog posebnog odnosa, poštovanja i ponosa na sve naše vojnike koji su na solunskom frontu dali svoje živote za slobodu ne samo Srbije, nego i sveta od velikog zla“.

„Ljudska gromada, velikog srca, dobre duše i tihe naravi je zapravo heroj kao i svi oni koje je ceo svoj život, dug 96 godina, čuvao i širio istinu o njihovom nadljudskom podvigu o kome i danas svet sa divljenjem govori“, navodi se u saopštenju.

Doda je se da je porodica Karić veoma ponosna „što je naš heroj Đorđe dobitnik Nagrade "Braća Karić" za očuvanje srpske tradicije“.

Nagradu mu je uručio Janićije Karić na groblju Zejtinlik, gde počiva 8000 srpskih vojnika poginulih u Velikom ratu.

„Porodici Mihailović izražavamo iskreno saučešće, povodom smrti njihovog i našeg Đorđa, velikana u svojoj životnoj misiji i svom životnom delu. Otišao je u večnost, a vama ostavio u nasledstvo časno ime i delo koje ga čini herojem naše otadžbine. Ponosni smo što smo poznavali takvog velikana i što je bio jedan od naših laureata Nagrade "Braća Karić“,  navodi se u saopštenju koje su potpisali  Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić. (kraj) bdr

Share: