Raduje me istraga

21:45 14. 07. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Profesorka farmakologije i toksikologije na beogradskom Medicinskom fakultetu Nina Žigon, koja je na konferenciji za novinare Slobodnog sindikata obrazovanja Srbije rekla da korupcija na tom fakultetu doseže strašne razmere i da se uprava ne ustručava ni da falsifikuje dokumenta, rekla je danas da se raduje odgovoru dekana Lazara Davidovića.

Raduje me odlučnost dekana da sprovede transparentna istraživanja o koruptivnim radnjama na Medicinskom fakultetu i očekujemo da će javnost uskoro biti obaveštena na koji način je on sebi i akademiku Nebojši Laliću, koji je bio dekan i prodekan 18 godina, a sada je direktor klinike i generalni sekretar SANU, produžio radni odnos suprotno zakonu, navela je Žigon u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da su postupci za produženje radnog odnosa posle 65 godina pokrenuti bez podnošenja zahteva kandidata, bez mišljenja i zahteva katedri, bez raspisivanja konkursa, bez referata stručnih komisija i bez odluke Izbornog veća, što je zakonski osnov da se počne procedura produžetka radnog odnosa. (kraj) is/mk

Share: