Formalno - smena zbog ugovora

17:53 15. 08. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Meni niko ništa zvanično nije zamerio, ni moje stavove i minuli rad, ali jesu ispoljavali netrpeljivost, a zvanično sam smenjena, pa isključena zbog ugovora koji, prema njihovom mišljenju, nisam smela da potpišem, izjavila je danas za N1 profesorka psihologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu Tamara Džamonja Ignjatović.

Tamara Džamonja Ignjatović, koja je smenjena s mesta koordinatorke tima Društva psihologa Srbije (DPS), angažovanog na projektu pružanja psihosocijalne pomoći posle masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i okolini Mladenovca, dodaje da je formalno smenjena zbog ugovora, a na predlog psihološkinje koja je zaposlena u Vojsci Srbije.

Politički nisam bliska nijednom krugu i ne znam ko je čiji, tako da o ljudima iz Izvršnog odbora ne želim da govorim, o njima govore njihova dela. Njihov argument da nisam smenjena, jer me oni nisu ni postavili na čelo tima za koordinaciju, zamena je teza - nisu ni mogli da me imenuju jer u tom trenutku DPS nije ni imao Izvršni odbor, napomenula je profesorka.

Tamara Džamonja Ignjatović je rekla da će nastaviti svoj rad u radnoj grupi Vladi Srbije za podršku mentalnom zdravlju, međutim napominje da je sigurna da to ne može biti efikasno kada nema podršku udruženja iz kojeg dolazi. (kraj) vbr/ivt/bdr

Share: