Studentu oduzeti plakatiI

08:08 01. 09. 2023. FoNet | Marko Dragoslavić

BEOGRAD - Student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić priveden je večeras u Beogradu u Policijsku stanicu "Vračar", pretresn je i oduzeti su mu plakati s karikaturama Aleksandra Vučića, Bratislava Gašića i Aleksandra Vulina, kao i natpis sa imenom ulice poliicjskog inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio "slučaj Jovanjica".

Dimić je agencij FoNet potvrdio da je priveden na uglu Južnog Bulevara i Nebojšine ulice.

"Uniformisani policajci su mi prišli sa leđa i zatražili ličnu kartu, a onda su mi stavili lisice na ruke i odveli u Policijsku stanicu na Vračaru", rekao je Dimić.

Policajci su pretresli njegov ranac.

"U rancu su mi našli i oduzeli četiri plakata-postera na kojima su oslikane karikature Aleksandra Vulina, Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića, kao i natpis ulice sa imenom Slobodana Milenkovića", rekao je FoNetu Dimić.

U policijskoj stanici je, kako kaže, zadržan skoro četiri sata, a potom su mu izdali potvrdu o oduzetim stvarima i pustili ga.

Dimić je u javnosti poznat po višednevnom štrajku glađu sredinom jula u Pionirskom parku ispred sedišta predsednika Republike.

Medijima je tada rekao da je njegova motivacija ljubav prema svojoj zemlji i podrška zahtevima protesta "Srbija protiv nasilja" i to što režim “ubija Srbiju” propagiranjem nasilja i mržnje posredstvom medija. (kraj) vip/md/dj

Share: