Još 700 novih radnih mesta

14:47 28. 09. 2023. FoNet | Velimir Ilić

NOVA PAZOVA - Pod motom "Divan je privredni Srem" danas je u Kompleksu sportsko-rekreativnih bazena u Novoj Pazovi otvoren dvodnevni 16. regionalni sajam privrede Srema na kojem će, uz brojne poslovne susrete, dvadesetak poslodavaca ponuditi još oko 700 novih radnih mesta.

Sajam je otvorio zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u Vladi Vojvodine Radivoje Paroški i pozvao mala, srednja i velika preduzeća da konkurišu za više od 830 miliona dinara koliko je pokrajinska vlada izdvojila za nabavku opreme u privrednim društvima.

Direktor Regionalane­ privredne komore Srema Predrag Mujkić naglasio je da se Srem svrstao među najjače privredne regione u Srbiji i da je "lider u novim investicijama i u zaposlenosti"

"Zajednički smo realizovali 232 inicijative za izmene zakonskih propisa da bismo ih prilagodili potebana prirvrede. Sa Starom Pazovom smo zajednički i u dualnom obrazovanju koje se danas realizuje u 57 akreditovanih kompanija sa 19 obrazovnih profila za 300 učenika koji se školuju u skladu sa potrebama privrede", rekao je Mujkić.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da na području opštine na oko 1.600 hektara industrijske zone posluje više od 1.000 preduzeća, 3.000 preduzetnika i 4.000 poljoprivrednih gazdinastava, a stopa nezaposlenoisti je ispod tri odsto.

Svim izlagačima uspešnu poslovnu saradnuu poželeo je finansijski direktor "Transfere", jedne od najevećih logističkih kompanija u regionu, koja svoje poslovanje proširuje i otvaranjem predstavništva u Kini.

Više od 100 izlagača, kojima je i ove godine obezbeđen opremljen izlagački prostor na 16. Regionalnom sajmu privrede, ponudiće svoje proizvodne programe i usluge i uspostaviti nova poslovna partnerstva, a za sve posetioce sajma ulaz je besplatan.

Na pratećoj manifestaciji, drugog dana sajma Sremskomitrovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) organizuje Sajam zapošljavanja.

Biće to prilika da 20 poslodavaca ponudi oko 700 novih radnih mesta različitih obrazovnih profila i stepena kvalifikacije.

Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje (NZS) nezaposlene i poslodavce očekuju sve neophodne informacije o aktuelnim programima za podsticanje zapošljavanja. (kraj) vip/dj

Share: