Saučešće Vučića

19:53 30. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je saučešće povodom smrti predsednika Skupštine Vojvodine i lidera Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora i naveo da je reč o velikom čoveku,časnom političaru i prijatelju sa kojim je gradio snažne temelje poverenja između Srba i Mađara i radovali su se svakom uspehu koji je doneo bolji život građanima.

Ištvan je uživao nepodeljeno poštovanje svih poštenih i radnih ljudi Srbije, što je bilo i najveće priznanje za njegov neumoran rad i ogromne napore koje je ulagao u bolji i bezbedniji život svih i stvaranje stabilne i perspektivne budućnosti za generacije koje dolaze, a njegova uloga u promociji i afirmaciji mađarskog identiteta u Srbiji, ostaje deo bogatstva naše zemlje i jedna od najviših vrednosti za koje se dosledno zalagao, naveo je Vučić.

Pastor je uvek bio spreman da preuzme i podeli odgovornost i brigu za rešavanje svakog izazova u teškim vremenima naše zajedničke borbe za bolju Srbiju. Više nego mnogi drugi, doprineo je napretku zemlje, njenom ekonomskom boljitku i prijateljstvu između Srbije i Mađarske. Sa velikom pažnjom i posvećenošću radio je na svim projektima od značaja, koji su dodatno učvrstili veze između naših naroda, zasnovane na međusobnom poštovanju i razumevanju.

Ištvanovo političko iskustvo i znanje, predstavljali su posebno jak oslonac u teškim i prelomnim trenucima po našu zemlju, a vizija razvoja Srbije, kao zajedničke kuće svih nas za čiji napredak i razvoj se vredi boriti, ostaje zalog njegove politike i podstrek svima nama da te ciljeve nastavimo da ostvarujemo.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, saborcima i poštovaocima Ištvana Pastora. Dragi prijatelju, počivajte u miru, navodi se u saučešću. (kraj) is/mk

Share: