Uzor novinarstva

15:10 28. 11. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Komemoracija bivšem direktoru i uredniku Radio Beograda Dušanu Raduloviću (1951) održana je danas u prostorijama tog dela javnog servisa, a na skupu je ukazano koliko je on unapredio rad radija i kako je sve detaljno profesionalno radio.

Njegov kolega Đorđe Vlajić istakao je da je Radulovićev moto bio da je život ishod - izabereš dobro ili loše, a da se radilo o jednom od najtalentovanijih novinara, širokog obrazovanja i velikih shvatanja, koji je sve detaljno radio.

Znao je nekom ko ga naljuti da sve saspe u lice lavinu nezadovoljstva. A sa druge strane, znao je da popriča i posavetuje nekog kome je teško, ukazao je on.

Novinar Slobodan Stupar, koji je, kao i Vlajić, radio sa Radulovićem na Prvom programu Radio Beograda, dok ih nisu iz političkih razloga otpustili zbog protivljenja vlasti Slobodana Miloševića, rekao je da je Radulović bio veliko ime radija, kreator više emisija i programa koji su ostali upečatljivi u javnosti, poput "Argument više" ili "Nedeljom u 10".

Radijski program je zahvaljujući tome postao normalniji i bolji, konstatovao je Stupar, i podsetio da je Radulović u martu 1999. godine, uoči NATO bombardovanja, raskinuo ugovor sa radijom Slobodna Evropa. (kraj) mjj/dal/dj

Share: