Ispitati navode BIRN

11:20 30. 11. 2023. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Organizacije civilnog društava koje pružaju podršku ženama i deci iz Mreže Žene protiv nasilja i Mreže organizacija za decu Srbije zatražile su od Saveta za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva hitnu sednicu, na kojoj bi bili razmotreni navodi BIRN o podeli javnih sredstava fantomskim organizacijama za nepostojeće aktivnosti.

U Otvorenom pismu, koje je upućeno predsedniku i članovima i članicama udruženja građana i organizacija civilnog društva u sastavu Saveta za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva, iznet je zahtev da se neodložno sazove sednica Saveta na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti razmatranje podataka koje je predstavio BIRN, te da Savet usvoji zaključke i odluke u skladu sa svojim mandatom.

U slučaju da se to ne desi, potpisnice Otvorenog pisma predlažu da sve/svi predstavnice/predstavnici civilnih organizacija podnesu neopozivu ostavku na članstvo u Savetu, kako bi jasno izrazili stav da ne podržavaju normalizaciju i legitimizaciju korupcije i pljačke javnih sredstava, navodi se u saopštenju. (kraj) mjj/bdr

Share: