Prijava zbog otuđenja gvožđa

17:39 12. 12. 2023. BK Tesla

BEOGRAD - Kompanija BK Tesla ističe danas u saopštenju da je od kompanije Europolis plus d.o.o. Beograd, kao prodavca, kupila u unutrašnjem prometu veću količinu armaturnog gvožđa koje je imalo valjane ateste i na koje je BK Tesla platila PDV.

Kako se precizira, kompanija BK Tesla je celokupnu količinu kupljenog gvožđa, do njegovog korišćenja u građevinskoj delatnosti, uskladištila u delu magacinskog – skladišnog prostora prodavca.

Iz tog zakupljenog prostora u vlasništvu kompanije Eruopolis plus d.o.o, u periodu od 20. februara do 21. augusta 2023. godine, otuđeno je više od 40 odsto gvožđa u vlasništvu kompanije BK Tesla.

To su odgovorna lica Europolis plus d.o.o, u dokumentu overenom kod javnog beležnika priznala kao krivicu njihove kompanije, ističe pravni zastupnik BK Tesla, advokat Milorad Panjević.

Zbog toga je kompanija BK Tesla protiv odgovornih lica kompanije Europolis plus d.o.o. Hajdane Zimonjić i Vladana Zečevića podnela krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, koje tereti za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, navodi se na kraju saopštenja. (kraj) def

Share: