Erste praznični bazar

11:57 14. 12. 2023. FoNet | Desk

BEOGRAD - Erste praznični bazar #verujusebe prvi put okupiće ženska socijalna preduzeća, preduzetnice, startape i radne centre organizacija civilnog društva koje su pokrenule i/ili vode žene, a posetioci će imati priliku da upoznaju i podrže kreativnost i snagu ženskog preduzetništva, 16. decembra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, od 10 do 15 časova.

Ovo je odlična prilika da se pronađu zanimljivi, drugačiji i unikatni pokloni od kojih svaki ima svoju priču. Za decu je obezbeđen zabavno-edukativni program.

Ovogodišnji bazar okupiće jedanaest izlagačica sa šarenolikom i zanimljivom ponudom: od zdravih i organskih slatkiša, zimnice, domaćih mesnih prerađevina, preko ručno rađenih odevnih predmeta, vezenih kapa, torbi od recikliranih materijala, do ručno pravljenih sapuna, dekorativnih predmeta i originalnih ukrasa za vašu novogodišnju jelku. 

Na bazaru učestvuju somborske šnajderke, nekadašnje žrtve porodičnog nasilja, sada ponosne preduzetnice koje su posle boravka u sigurnoj kući odlučile da uzmu život u svoje ruke, ali i pomognu drugim ženama.

Kupovinom ukrasa koje izrađuju deca bez roditeljskog staranja iz Centra Zvezda činite da novogodišnji praznik bude ispunjen pozitivnom energijom, a možete kupiti i poslastice koje dolaze iz poslastičarnica Šuma, Chocolama i Naša kuća preduzeća koje zapošljava mlade osobe sa različitim vrstama invaliditeta.

Erste Banka već dugi niz godina sprovodi strategiju društveno odgovornog poslovanja, sa snažnim fokusom na rodnoj ravnopravnosti i promovisanju najboljeg modela za uključivanje žena u poslovni svet.

Baš zbog toga, na bazaru će se predstaviće i ekoBag prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji, koje zapošljava žene starije od 45 godina. Svoje proizvode na bazaru predstaviće i škola "Milan Petrović" koja obrazuje i vaspitava decu i odrasle sa smetnjama u razvoju.

Štand sa domaćim proizvodima imaće Dragin kulen i kobasica kao i Avlija Bogatić, centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, koji će ponuditi svoju nadaleko poznatu rakiju iza koje je humana priča koja okuplja i radno angažuje osetljive kategorije društva.

Atina, udruženje koje se bori protiv trgovine ljudima i rodno zasnovanog nasilja, na Erste bazaru prodavaće ručno rađeni nakit – simbol borbe za slobodu i jednakost, a Bioldea sapuni svoje prirodne sapune zanimljivih oblika i mirisa, koje prave žene i ženska udruženja u seoskim naseljima.

„Mi u Erste Banci iskreno verujemo da žensko preduzetništvo predstavlja veliki potencijal za dalji napredak našeg društva. Na tom putu, ovim hrabrim ženama potrebna je podrška u smislu edukacije i mentoringa, adekvatnih finansijskih usluga i proizvoda, ali i prostora da predstave svoje proizvode kako bi došli do potencijalnih kupaca. Nastojimo da ih podržimo u svim ovim fazama i upravo zato ove godine organizujemo pilot program prazničnog bazara #verujusebe, nadajući se dobrom rezultatu koji bi bio vetar u leđa ovim sjajnim ženama. Čekamo vas da zajedno podržimo žene koje veruju u sebe i svoje ideje“, rekla je Sonja Konakov Svirčev, menadžerka za društveno odgovorno poslovanje, diverzitet i inkluziju u Erste Banci.

Paralelno sa Erste bazarom, u Botaničkoj bašti se održava i tradicionalna manifestacija „Novogodišnja humanitarna bašta“, u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom, u okviru koje se kompanije, organizacije i ambasade takmiče za najlepšu jelku koju su okitili nakon “zakupa” jednog četinara u bašti.

Kao prošlogodišnji pobednik, Erste Banka poziva posetioce da tokom Bazara izaberu svog favorita i glasaju za najlepše okićeno stablo. (kraj) dep/dj

Share: