Počast srpskim vojskovođama

14:44 20. 01. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Na Novom groblju u Beogradu danas je, u okviru državne ceremenije obeležavanja godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića i generala Pavla Jurišića Šturma vence položio v.d. sekretara Sekretarijata za upravu Grada Beograda Srđan Zoraja i istakao važnost negovanja tradicije sećanja na velike žrtve srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

"Time se odaje počast i ističe nesvakidašnja umešnost i genijalnost srpskih vojvoda u vojnički teškoj pozciji u kojoj su se našli naša država i narod. Takođe, to je i divljenje za herojstvo i predanost otadžbini svim oficirima i vojnicima armije Kraljevine Srbije u borbi za očuvanje slobode od daleko snažnijeg neprijatelja", rekao je Zoraja.

On je istako da je to i "sećanje na veliko stradanje običnih ljudi, žena i dece u ratu u kome neprijatelj nije poštedeo civile masovnog ubijanja i zverskog uništavanja gradova i sela", i poručio da je "važno preneti poruku novim generacijama da je ljubav prema domovini i spremnost da se ona brani osnov slobode svih građana Srbije", saopštio je Beoinfo. (kraj) vip/mk

Share: