Meštani traže veću zaštitu

16:40 29. 01. 2024. FoNet | Davor Lukač

KURŠUMLIJA - Meštani kuršumlijskih sela koja su uz administrativnu liniju sa Kosovom zatražili su danas, na protestu u centru grada, od predstavnika vlasti veću zaštitu od Albanaca šumokradica koji, naoružani automatskim puškama, svakodnevno dolaze sa Kosova i ugrožavaju im ne samo imovinu, već i živote, prenele su Večernje novosti.

Osećamo se nebezbednim zbog svakodnevnih upada Albanaca koji ne samo da kradu šumu u državnom i privatnom vlasništvu već i pljačkaju našu imovinu. Budući da dolaze naoružani i u grupama naši životi su ugroženi, jer je na ovom području mali broj pripadnika policije i to je suštinska poruka ovog današnjeg okupljanja, istakli su učesnici protesta, njih nekoliko desetina, koji zahtevaju veću zaštitu policije i vojske.

Meštani su najavili radikalizaciju protesta ukoliko se ne uvaže njihovi zahtevi za poboljšanje bezbednosti tog područja, jer ako se to ne učini, smatraju da će Albanci iz susedne podujevske opštine „zauzeti“ sela na području Kuršumlije, kao što to čini kosovska policija na severu Kosova. (kraj) mjj/dal/bdr

Share: