Muka roditelja ubijene dece

17:57 31. 01. 2024. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Urednik portala Javniservis.net Veran Matić objavio je danas da su roditelji ubijene dece iz Malog Orašja i Dubone odali počast ubijenim učenicima i čuvaru Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", a u razgovoru sa roditeljima ubijenih učenika iz škole izražena je briga da predstojeće suđenje u Smederevu neće biti pod dovoljnom pažnjom javnosti.

Dočekali su ih predstavnici porodica Kobiljski, Vlahović, Martinović i Asović, dok su se ostali roditelji pridružili u "Aleji anđela" na Malom Tašmajdanu, gde je zasađeno 10 japanskih trešanja za svakog postradalog.

Na ovom malom hodočašću, bili su prisutni i članovi tima koji osmišljava koncept budućeg memorijalnog centra, naveo je Matić.

Potom su svi otišli na klizalište Tašmajdan, gde je porodica Aćimović organizovala obeležavanje 15. rođendana ćerke Angeline, koja je bila teško ranjena 3. maja, a preminula je 12 dana kasnije.

Najčešća tema u razgovoru roditelja bila je suđenje koje je počelo u Beogradu i potvrda optužnica za ubistva u Malom Orašju i Duboni, dodaje se.

Opšte nezadovoljstvo načinom na koji je počelo suđenje u Beogradu, brine sve roditelje, a posebna briga vezana je za predstojeće suđenje u Smederevu, jer se pretpostavlja da neće biti pod dovoljnom pažnjom javnosti, naveo je Matić. (kraj) vip/ivt/bdr

Share: