Paunović izuzeta na svoj zahtev

14:44 23. 02. 2024. FoNet | Bojan Bednar

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je predmet protiv studenta Dimitrija Radovanovića, nakon odlaska postupajućeg javnog tužioca Nikole Pantelića u matično osnovno tužilaštvo, 7. februara dodeljen tužiteljki Jasmini Paunović ali je ona, na sopstveni zahtev, izuzeta iz tog predmeta 19. februara.

Reagujući na saopštenje Radovanovićevog branioca, advokata Jovana Rajića da "neće učestvovati u šaradi i režiranom igrokazu koji sprovodi šef Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović, i da će na pretresu tražiti izuzeće tužiteljke Jasmine Paunović", Tužilaštvo je navelo da je Paunović 12. februara podnela zahtev za izuzeće zbog postojanja okolnosti koje izazivaju sumnju u nepristrasnost.

Ona je navela da je u emisiji "Njuznajt" na TV N1 24. decembra 2023. godine iznela svoj stav o pomenutom predmetu i rekla da, "imajući u vidu činjenično stanje, posebno vinost okrivljenog, kao i da se radi o mlađem punoletnom licu, studentu Pravnog fakulteta, kvalifikacija krivičnog dela ne može da bude napad na ustavno uređenje ili pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja". (kraj) vbr/bdb/dj

Share: