Nadzor još u toku

09:40 07. 03. 2024. FoNet | Miloš Janković

BEOGRAD - Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović saopštio je danas da je inspekcijski nadzor u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), povodom objavljivanja spiska potencijalnih žrtava koji je sačinio izvršilac svirepih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nije okončan.

U saopštenju se u svrhu tačnog i potpunog informisanja javnosti, povodom informacija objavljenih u medijima da je Poverenik utvrdio da načelnik Gradske uprave MUP nije prekršio Ustav i zakon, već da su to učinili pojedini mediji, navodi da je nadzor u konkretnom slučaju još uvek u toku.

"U Zapisniku o terenskom inspekcijskom nadzoru obavljenom u MUP u junu 2023. godine konstatovano je tada nadzorom utvrđeno stanje, ali kako su ovlašćena lica Poverenika, prilikom nadzora, došla do saznanja da je pokrenut postupak unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova povodom navedenog događaja, odlučeno je da se nadzor nastavi do pribavljanja rezultata te kontrole", ističe se u saopštenju. (kraj) mjj/dj

Share: