Prevencija nasilja nad decom

12:46 19. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Nacionalna platforma za prevenciju nasilja koje uključuje decu "Čuvam te" dobila je za sedam dana predloge više od 23.000 građana u vezi sa obukom u oblasti prevencije i suzbijanja nasilja nad decom, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Građani su davali predloge na osnovu upitnika koji je postavljen na platformi "Čuvam te" kako bi mogli da ocene dostupne programe i predlože teme za predstojeće edukacije radi unapređenja kvaliteta edukativnih programa usmerenih na prevenciju i suzbijanje nasilja koje uključuje decu.

Prva grupa pitanja odnosi se na prethodna iskustva korisnika koji su učestvovali u obukama i njihovo ocenjivanje, dok je u drugom delu građanima omogućeno da podnose konkretne predloge za nove teme u vezi sa zaštitom od nasilja, diskriminacijom i drugim oblicima rizičnog ponašanja, kako bi rad platforme bio uspešniji i kvalitetniji. Ocenjivanje i predlozi odnose se na obuke i informativne sadržaje namenjene roditeljima, učenicima i nastavnicima, navedeno je u saopštenju. (kraj) vem/dj

Share: