Ne čudi me napad na Cvijića

19:56 29. 05. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Član Stalne radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić izjavio je da ga nije iznenadilo što je napad na Vuka Cvijića došao iz medijske sfere, jer je toksičnost koja se širi iz tabloida poodavno prešla sve etičke, profesionalne i civilizacijske norme sa ciljem da se, ako je potrebno, novinari sa kojima se ne slažu izlože i fizičkom linču.

Upornost istraživačkih novinara vrlo često je nerazumljiva običnom svetu. Jedan od takvih istraživačkih novinara je Cvijić i zato me nije začudilo kada me je danas pozvao neposredno posle fizičkog napada koji je doživeo na ulici od vodećeg predstavnika medijske grupacije tabloida Milana Lađevića, naveo je Matić i pisanoj izjavi.

On je istakao da je sve što je potom usledilo - obaveštavanje policije i nadležnog tužioca, uz pomoć sistema kontakt tačaka uspostavljenog u radu Stalne radne grupe za bezbednost novinara i SOS telefona za prijavljivanje napada na novinare, bilo vrlo efikasno i precizno i dodao da je policija izašla na lice mesta i počela istragu, a tužilaštvo radi svoj posao. (kraj) is/mk

Share: