Odlazak legende

21:22 03. 07. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Na terenima Crvene zvezde na Kalemegdanu danas je održana komemoracija našem proslavljenom košarkašu Draganu Kapičiću, koji je preminuo 24. juna, a tri dana kasnije je sahranjen na Cetinju.

Pred članovima njegove porodice, prijatejima i bivšim košarkašima od legende Crvene zvezde oprostili su se njegov kum i nekadašnji saigrač Zoran Slavnić, generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić, predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović i sin Stefan Kapičić.

Nisam mogao ni da sanjam da ću dobiti ulogu da izjavim saučešće u ime igrača Zvezde i svih onih koji su ga voleli, a nije bilo onih koji nisu. Bebo, Stefane, Filipe i Zorane, nećemo ga nikada zaboraviti, rekao je Slavnić.

Kapičić je za Crvenu zvezdu igrao od 1966. do 1975. godine i sa "crveno-belima" je osvojio dve titule prvaka, tri nacionalna Kupa i Kup pobednika kupova.

Sa reprezentacijom Jugoslavije na velikim takmičenjima osvojio je sedam zlatnih i tri srebrne medalje, uključujući i istorijsko zlato na Svetskom prvenstvu 1970. u Ljubljani. (kraj) is/bdr

Share: