Vlast poklanja zelenu površinu

09:08 18. 07. 2024. FoNet | Miloš Janković

NOVI SAD - Aktuelna gradska vlast u Novom Sadu na samom izmaku mandata pokušava da pokloni više hiljada kvadrata Futoškog parka investitoru koji planira da postojeći kompleks Hotela Park proširi tako što će izgraditi još jednu zgradu unutar granica parka, saopštio je danas Građanski pokret Bravo.

"Ovaj plan je usvojen na sednici Skupštine grada u starom sazivu pre nekoliko nedelja, dok je sam plan bio na javnom uvidu tokom izborne kampanje u maju. Jedina institucija koja je uspela da reaguje bilo je Društvo arhitekata Novog Sada, koje je u uložila prigovor zbog skraćene procedure i zbog toga što se ulazi u park, ali su njihovi prigovori ekspresno odbijeni od strane JP Urbanizam, Komisije za planove, a Gradsko veće i Skupština ih nisu ni uzeli u obzir prilikom glasanja", navodi se u saopštenju.

Iz Bravo zahtevaju da se postojeća izmene plana, koji je usvojen na skupštini 28. juna, poništi i da se procedura ponovo pokrene sa ranim javnim uvidom i potom javnim uvidom od 30 dana "kako bi javnost mogla da se uključi u odbranu Futoškog parka i jasno kaže da nema davanja zelenila privatnim investitorima". (kraj) mjj/dj

Share: