Podrška mladih novinara

15:26 31. 07. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Polaznici devet generacija Škole digitalnog novinarstva Fondacije Slavko Ćuruvija osudili su danas medijsku kampanju protiv novinarke Tamare Skrozze i pozvali nadležne da je zaštite, ističući da je ona na njih prenela beskrajno važno znanje, zahvaljujući kojem etično i profesionalno obavljaju novinarski poziv.

Zajedničko saopštenje u kojem pružaju podršku svojoj "učiteljici medijske etike" potpisalo je 50 mladih novinarki i novinara, saopštila je Fondacija Slavko Ćuruvija.

Mladi novinari naveli su da su svedoci orkestrirane hajke provladinih medija koji obmanjuju javnost i sprovode kampanju blaćenja Tamare Skrozze i poručili da su optužbe koje se iznose protiv nje opasne i neosnovane, zbog čega su apelovali na nadležne institucije da preduzmu sve potrebne mere kako bi je zaštitile. 

Poručuili su da je Tamara Skrozza "čuvarka ljudskog dostojanstva i integriteta u medijima" i neko ko se uvek bori za medijsku etiku.

"Tamara Skrozza je za nas predstavljala ključnu figuru u Školi digitalnog novinarstva Slavko Ćuruvija fondacije, a njen doprinos unapređenju profesionalnih standarda i novinarske etike je neprocenjiv", naglasili su mladi novinari i novinarke. (kraj) vem/st/dj

Share: