Podrška Tamari Skrozza

17:08 01. 08. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Predstavnici Delegacije EU u Srbiji, Misije OEBS u Srbiji i ambasada SAD i Nemačke, na sopstveni zahtev, posetili su danas Novinsku agenciju FoNet i izrazili solidarnost i podršku zamenici glavnog urednika Tamari Skrozza, koja je proteklih dana izložena neutemeljenim i bezočnim napadima propagandnih centara moći i provladinih medija.

Oni su u razgovoru sa Tamarom Skrozza, glavnim i odgovornim urednikom Zoranom Sekulićem i uredničkim timom FoNeta detaljno informisani o grubim napadima na Skrozzu zbog dela njene izjave u televizijskoj emisiji "Da sam ja neko" o događanjima u Beogradu u noći između 5. i 6.otobra 2000.godine.

Propagandni aparat vlasti i njihovi medijski izvođači radova iskoristili su deo ove izjave, istrgli je iz konteksta i isfrabrikovali na način kako je Skrozza zapravo dehumanizovala šefa države i pretila njegovom životu.

Na ovakav opasni spin vlasti reagovala su osudama sva medijska i novinarska udruženja u Srbiji, Evropska federacija novinara i Reporteri bez granica, ali to nije omelo resornog ministra da u saopštenju ponovi napad na Skrozzu.

Gosti FoNeta s pažnjom su sasušali hronologiju događaja i najavili da će o njemu obavestiti svoje pretpostavljene i diplomatske krugove u Beogradu.

Snažno su se založili za slobodu govora, kao ključni preduslov demokratije, kritičko novinarstvo i zaštitu Skrozze, kao i svih drugih poslenika javne reči koji se svojim poslom bave profesionalno, odgovorno i etički, odajući priznanje FoNetu koji decenijama istrajava na tim principima. (kraj) def/mk

Share: