Protiv rušenja Jugoslavije

14:53 03. 08. 2024. FoNet | Marko Dragoslavić

BEOGRAD - Građanska inicijativa "Sačuvajmo Gardoš i Zemun" najavila je danas da će se suprotstaviti najavljenom rušenju hotela "Jugoslavija", na čijem je mestu predviđena izgradnja luksuznog višenamenskog kompleksa sa hotelom "Ric-Karlton".

"Zemunci su apsolutno protiv rušenja hotela 'Jugoslavija', jer on predstavlja simbol našeg grada i lepog i modernog života kakvim se živelo od kad je izgrađen pa sve do 90-ih i raspada SFRJ. Tamo su slavile maturske večeri, pravile svadbe, izlazilo svako veče, u njemu su boravile slavne i legendarne ličnosti kao što su Tito, Gadafi, britanska kraljica, Tina Tarner...", izjavila je FoNetu Vesna Cvetanović iz Inicijative "Sačuvajmo Gardoš i Zemun".

"Predviđenu izgradnju kula od 55 spratova građani ne mogu da zamisle, a ne žele ni da im se menja kej, niti da se ugrozi saobraćajna i ostala infrastruktura, a ponajviše Veliko ratno ostrvo i njegov biljni i životinjski svet, koji štite domaći i međunarodni zakoni", rekla je Vesna Cvetanović. (kraj) vem/md/mk

Share: