Besplatna Filmska sekcija

19:03 17. 08. 2024. FoNet | desk

BEOGRAD - Besplatna edukativna radionica "Filmska sekcija"namenjena srednjoškolcima, održavaće se u Jugoslovenskoj kinoteci počevši od 14. septembra pa sve do kraja 2024. godine.

U prvom delu radionice, učesnici prolaze kroz osnove filmskog jezika, zatim se upoznaju sa nasleđem Jugoslovenske kinoteke pišući kritike na filmove.

Kako dalje najavljuju organizatori, u trećem delu sekcije učesnike očekuju diskusije sa filmskim profesionalcima dok je praktični deo zamišljen kao zajedničko pisanje scenarija, snimanje i monitranje kratkometražnih filmova.

Radionicu „Filmska sekcija“ organizuje udruženje za edukaciju u oblasti audiovizuelne umetnosti „Filmkultura“, uz podršku Jugoslovenske kinoteke.

Kako bi se prijavili, srednjoškolci treba da dostave kratko motivaciono pismo sa osnovnim informacijama (ime, prezime, godine, školu, razlog prijave, interesovanja) i spisak od pet omiljenih filmova (sa po jednom rečenicom obrazloženja).

Sve navedeno, zajedno ne bi trebalo da premaši A4 stranicu, koja se zatim šalje u word ili pdf formatu na adresu filmskafilmska@gmail.com do 5. septembra 2024. (kraj) dep/mk

Share: